1groendak

U heeft vast wel eens van een groendak gehoord. Wij hebben het dan natuurlijk niet over een dak dat groen geverfd is maar over een dak bedekt met prachtige (groene) plantjes. Een groendak heeft zo zijn voordelen, vooral in een stedelijke omgeving. De lucht wordt gezuiverd, de dieren krijgen meer ruimte en het ziet er natuurlijk heel mooi uit. Een heus stukje natuur middenin de stad. Wilt u nog een stapje verder gaan en uw steentje bijdragen aan een fijne leefomgeving en een gezonder milieu? Denk dan eens na over een specifiek type groendak, namelijk het sedumdak van groendaktotaal. Een sedumdak heeft namelijk alle voordelen van een standaard groendak en voegt daar nog wat cruciale voordelen aan toe.

Wat is een sedumdak nou precies?

Wij leggen u graag eens uit wat een sedumdak nou precies is en welke voordelen hier aan vast hangen. Zo is een sedumdak namelijk nog een stapje milieubewuster dan een standaard groendak. Het neemt namelijk extra veel water op zodat de waterafvoer niet zo moeizaam gaat en het water in een langzamer tempo kan weglopen. Zo loopt de riolering niet over. Ook geeft het water terug wat gefilterd is door de verschillende soorten vetplanten aanwezig op het dak. Daarnaast is een sedumdak zeer geschikt voor het opnemen van CO2 uit de lucht en het omzetten tot zuurstof. De lucht rondom een sedumdak wordt dus zowaar gezuiverd. Dit is dus niet alleen bevorderlijk voor de eigenaar van de woning waarop het dak is gepositioneerd maar ook voor de rest van de directe leefomgeving, waaronder de dierengemeenschap.

Een sedumdak als ideale keuze voor jou

Maar wat maakt een sedumdak nou zo’n goede keuze voor u? We horen het u denken. Gaat dit mij niet verschrikkelijk veel geld en onderhoud kosten? Natuurlijk is een sedumdak niet kosteloos aan te brengen, maar zie dit als een ware investering. Niet alleen in uw woning maar ook in het milieu waarin u en wij allen nog lang moeten doorleven. Daarnaast is een sedumdak zeer gemakkelijk aan te brengen aangezien deze in delen kan worden aangeleverd. Ook is het onderhoud nihil vanwege de soorten planten die zich op een sedumdak bevinden. U hoeft dus zeker niet elke dag met een gietertje of plantenspuit het dak op. Laat het regenwater het werk voor u doen met een prachtig sedumdak.