Beton cire is een van de laatste woontrends. Beton cire is een cementgebonden stuc soort die vaak op de muur wordt gebruikt. Bijvoorbeeld in de keuken, maar beton cire muur badkamer staat ook prachtig. Het heeft een koele elegantie waar niet veel andere materialen aan kunnen tippen. Doordat beton cire slijtvast en onderhoudsvrij is, wordt het ook steeds vaker aangebracht op vloeren, open haarden, terrassen en douches. Wil je meer weten over de kosten van het aanbrengen van beton cire? Dan ben je hier aan het juiste adres.

De kosten van beton cire

Stel, je wilt beton cire muur badkamer. Vanaf €100,- per vierkante meter heb jij al beton cire op je muur. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar en ook kun je met je stukadoor afspraken maken over de hardheid van de beton cire waardoor je veel opties hebt. Dit zorgt er wel voor dat er geen vaste prijs is voor het aanbrengen van beton cire. De kosten hiervan hangt namelijk af van verschillende omstandigheden, zoals de stukadoor, hoe groot het oppervlak is waar je het wilt laten aanbrengen en welke kleur je kiest. Maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat je met €100,- per vierkante meter een goede schatting maakt.

Prijsvoorbeelden

Hoeveel het aanbrengen van beton cire gaat kosten hangt dus af van verschillende factoren. Watervaste cementstuc is het populairst voor in de badkamer. Beton cire heeft geen voegen waardoor je minder kans hebt op schimmel en minder tijd kwijt bent aan schoonmaken. Voor een oppervlakte van 10 vierkante meter betaal je voor een watervast stucwerk ongeveer €1000,-. Als je een groter oppervlak van beton cire wilt voorzien, bijvoorbeeld 70 vierkante meter, kom je op ongeveer €7000,- uit. Verder kun je beton cire ook gebruiken voor gedetailleerde projecten, zoals bijvoorbeeld het aanrecht van de keuken. Als je 20 vierkante meter beton cire wilt laten aanleggen op je aanrecht, betaal je zo’n €2000,-.