6 houtklover

Je kan een compressor gebruiken voor verschillende soorten klusjes. Het zijn apparaten die je kunt gebruiken om lucht samen te persen zodat er hogere druk ontstaat. Hiervoor wordt er lucht van omgeving opgezogen. In de compressor wordt deze lucht op druk gezet. De druk wordt dan hoger dan van de omgeving, en wordt er luchtdruk gemaakt. Er zijn veel verschillende compressoren waarmee dit gedaan kan worden. Compressors kunnen luchtdruk maken met zuigers of schroeven. Deze worden zuigercompressor en schroefcompressor genoemd. Met een kleine compressor kun je bijvoorbeeld banden oppompen. Je kunt een compressor koppelen met veel hulpgereedschappen. Hierdoor is het een veelzijdige machine die je voor veel klusjes kunt gebruiken.

Waarvoor kan je een compressor gebruiken?

De compressor zorgt ervoor dat lucht op een bepaalde druk komt te staan. Dit kan 6 bar of zelfs meer zijn. Deze luchtdruk moet wel de hele tijd aanwezig zijn, want als het wegvalt, zou het aangesloten apparaat ook niet meer werken. Daarom wordt er vaak een ketel aangesloten aan de compressor. Hierdoor kan de luchtdruk stabiel blijven. Je kunt de luchtdruk uit de compressor ook op een slang aansluiten. Hierdoor kan je de luchtdruk transporteren. Er kunnen ook meerdere slangen worden aangesloten, waardoor tegelijk perslucht kan worden gebruikt. Met een compressor kun je bijvoorbeeld tegels weghalen, of zelfs banden oppompen.

Waarom een hogedrukreiniger gebruiken?

 Een hogedrukreiniger zorgt ervoor dat bepaalde oppervlakken er weer schoon en netjes uitzien. Je kunt een tuin, terras, oprit of zelfs tuinmeubelen en auto’s schoon krijgen met een hogedrukreiniger. Door de straal water die met een hoge druk eruit wordt gespoten krijg je veel oppervlakken schoon. De hoge druk kan je ook gebruik met een was borstel. Deze kan worden gebruikt om je fiets of auto grondig mee reinigen zonder dat je het aantast. Door de waterdruk draait de was borstel vanzelf, en maakt het het oppervlak extra schoon. Je kunt een auto reinigen met een hogedrukreiniger met zachte borstel. De zachte haren maken geen krassen op de auto.