Tweedehands BMW kopen: waar moet je op letten

kopen van audi

Een nieuwe auto kopen, of een tweedehands? Voor beide is wat te zeggen. De reden dat de meeste mensen een tweedehands auto kopen is de prijs. De prijs ligt lager dan bij een nieuwe auto, en is voor meer mensen dus haalbaarder om te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe BMW of een tweedehands BMW. De kans dat een tweedehands BMW vaker gekocht zal worden is groter dan dat mensen een nieuwe BMW zullen kopen. Het kopen van een tweedehands auto vraagt om veel geduld en informatie inwinnen voordat je daadwerkelijk een auto koopt.

Aandachtspunten tweedehandsauto

Bij het kopen van een BMW tweedehands is het belangrijk om aandacht te hebben voor een aantal punten. Zo is je eerste indruk al een grote mee teller in het totaal plaatje. Maar ook je gevoel over de garage, verkoper en tijdens de proefrit zijn belangrijk om naar te luisteren. Voor de praktische aandachtspunten kun je kijken naar de buitenkant van de auto, zie je ergens beschadigingen of zijn er reparaties uitgevoerd maar niet aangegeven. Soms is er schade geweest aan de auto, maar wordt dit er niet bij vermeld. Kijk daarvoor goed naar de randen van de motorkap, deuren en achterklep.

De proefrit

Tijdens het maken van een proefrit is het belangrijk om te letten op vreemde geluidjes. Rij daarom niet alleen maar over de grote weg, maar rij ook eens door de wijk, over heuveltjes en andere ondergronden. Vreemde geluidjes zijn een teken van slijtage. Ook de koppeling is een belangrijke, deze hoort soepel en zonder geluidjes te gaan. Het kan zijn dat de koppeling versleten is wanneer je hem te ver moet laten opkomen. Uiteraard is het van belang dat alle lampjes op het dashboard werken, denk aan de waarschuwingslampjes en check of alle knoppen het doen. Zoals de ruitenwisser, knipperlichten, radio en airco. Zo zijn er nog wel meer aandachtspunten bij het kopen van een auto.