ikwilvanmijnautoaf

Voor veel mensen is het geen hobby om hun trouwe tweewieler de deur uit te doen. Naast dat het emotioneel best belastend kan zijn kost het ook bakken met tijd en energie die je liever in andere dingen had kunnen steken. Zo kan je er naast het zelf verkopen moto ook voor kiezen om dit aan andere over te laten: op deze manier laat je anderen jouw moto inkopen in plaats van het zelf te doen. Dit scheelt veel tijd en moeite!

Hoe werkt het laten inkopen van jouw moto? Gaat het snel?

Het laten inkopen van jouw moto is eigenlijk best simpel: je biedt hem aan via een bepaald platform en partijen als dealers en handelaren kunnen dan bieden op jouw moto. Op deze manier kunnen zij een klant aan een mooie occasion helpen. Het platform is vaak een tussenpartij die zich niet bezig houdt met de onderhandelingen maar slechts als tussenpersoon fungeert: zij brengen jouw met de dealer of handelaar in contact. Ook zijn er platforms waar de tussenpersoon er een mooie prijs probeert uit te slepen.

Het inkopen van een moto gaat vaak vrij snel aangezien het aantal occasions op de motomarkt niet enorm is. Wel is het afhankelijk van het type moto dat je hebt: tourmoto’s en sportieve moto’s gaan vaak vrij vlot waar een chopper of grote moto wat trager verkopen. Het is ook een kwestie van geluk: misschien verkoop jij vandaag jouw moto omdat het precies het type is wat iemand zocht. Maar het kan ook zo een maand duren.

De moto zelf verkopen

Je kan er ook voor kiezen om de moto zelf te verkopen: misschien ken je iemand wie interesse heeft of bied je hem aan op een site voor tweedehands producten. Op deze manier bepaal je zelf de prijs maar heb je wel meerdere nadelen: het is een tijdrovend proces en vaak moet je onderhandelen, dat is niet iets waar veel mensen op zitten te wachten.