locker 2

De uitvinding van het jaar: de locker met pincode. Na een korte corona pauze zijn ze weer volop terug, de festivals. Ieder jaar vanaf april tot en met september vinden er meer dan 1000 festivals plaats in Nederland alleen al, met meer dan 20 miljoen bezoekers. Het aller drukste festival in Nederland, het ‘Zwarte Cross’ festival, heeft 220 duizend bezoekers alleen al. Waar je vroeger kon kiezen tussen je spullen in je tent (bij een meerdaags festival) of auto laten versus je spullen de hele dag meesjouwen, hebben tegenwoordig bijna alle festivals kluisjes beschikbaar. Ook hierin zit ontwikkeling: vroeger met zo een vervelende sleutel polsband, nu met een pincode.

Voel je volledig vrij

Er is niets fijner dan zonder jas en tas een festival terrein af te struinen. Je danst, drinkt wat biertjes, gaat van podium naar podium. Het is het fijnst wanneer je dit zorgeloos kunt doen. Geen spullen mee sjouwen betekent dat je ook niets kwijt kunt raken. Wanneer je wel iets kwijt raakt op een festival terrein is een slechts een geringe kans dat je jouw spullen terug vindt. Bovendien kun je het beste dansen met lege handen of vooruit dan, met een drankje in je hand wilt ook nog wel lukken. Je zult in elk geval het meest genieten van het feest wanneer je je vrij voelt.

Maak een foto van jouw code

Wel een belangrijke tip wanneer het zo een locker met cijferslot betreft: maak een foto van jouw pincode! Wanneer het super moderne technologie betreft kun je nog wel eens zelf je pincode kiezen, maar over het algemeen vind je hem in je kluisje op een piepklein briefje. Je leest hem een paar keer, stopt het briefje in je zak en wanneer het festival afgelopen is kom je er ineens achter dat je briefje weg is. Je probeert je de vier cijfers nog te herinneren, maar je geheugen laat je in de steek. Hoeveel biertjes je op hebt weet je ook niet meer. Maak dus een foto en stuur hem ook naar je bestie.