magazijninrichting

Met hout werken is voor mij het mooiste wat er is. Al een tiental jaren ben ik in het oosten van Nederland aan het werk als timmerman, schrijnwerker en houtkunstenaar. Mensen die aankloppen voor mijn diensten zijn op zoek naar iets bijzonders van hout, of hebben een mooi restauratieproject. Wanneer ze bij mijn zaak komen laat ik ze graag zien hoe ik te werk ga. De afgelopen jaren heb ik geïnvesteerd in het fraaier maken van mijn werkplaats: hoewel ik zoals iedereen natuurlijk gewoon metalen werkbanken en dergelijke gebruik, ziet het er bij mij nu uit alsof alles van hout is gemaakt.

Mensen ontvangen en mijn werk laten zien

Het idee om dit te doen kwam van de eigenaren van de replica van een drakenboot. Zij waren bij mij op bezoek, omdat ze iemand zochten die de houten drakenkop aan de voorkant van de boot kon restaureren. In mijn werkplaats waren ze best wel onder de indruk van de kunstwerken die ik had gemaakt en de projecten waar ik mee bezig was (onder andere de speelboomstam). Zo kwam ik op het idee om mensen vaker te ontvangen om hen te laten zien wat ik doe. Maar: dan moest het natuurlijk wel allemaal zoveel mogelijk in het houten thema passen. Dus ging ik aan de slag.

Alles waar hout op past, daar komt hout op.

De metalen werkbanken hebben (op de plekken waar dat kon) een houten omtimmering gekregen. De TL-balken zijn vervangen door wat mooiere lampen met een zelfgemaakte houten omkapping. Mijn magazijnstellingen heb ik elk wat aangepast om het iets houter en robuuster te maken. De helft van de bakken in mijn eigen bakkenstelling heb ik zelf gemaakt. Samen met de originele bakken geeft het een leuk, bont effect. Ik nodig graag mensen uit om bij mijn hal langs te komen. Het geeft potentiële klanten de geruststelling dat ik mijn vak versta. En ikzelf werk ook veel liever tussen het hout.