Veel mensen hebben het liefst een kattenstaart als vliegengordijn omdat je daar gemakkelijk door naar binnen en buiten kunt lopen, vooral als je iets in je handen hebt. Gemakkelijk naar binnen en buiten lopen door een kattenstaart geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je huisdieren. De meeste katten en honden hebben er geen probleem mee als ze tussen de zachte strengen van een kattenstaart door naar buiten moeten lopen. Dat is anders bij een vliegenhor. Vooral grote honden kunnen daar met veel enthousiasme dwars doorheen springen. Dan is de vliegenhor voorgoed beschadigd.

Montage is eenvoudig

Kattenstaarten zijn alleen geschikt voor deuren. Die hebben vrijwel allemaal een standaardbreedte van 90 centimeter. Als je bij vliegengordijnencenter kattenstaarten koopt passen die qua breedte dus altijd. Het zou kunnen dat je de lengte van de kattenstaarten nog wel moet afknippen. Hoe dat precies moet kun je in de begeleidende handleiding van de kattenstaarten vinden. Als je onverhoopt een deur hebt die smaller is dan 90 centimeter kan de breedte van de kattenstaart worden aangepast. Er zijn echter ook smalle kattenstaarten verkrijgbaar. Die worden veel gebruikt in de deuropening van een caravan of tent.

Een kattenstaart in elke kleur

Een vliegengordijn is een noodzakelijk stuk gereedschap als je wilt voorkomen dat er vliegen in je huis komen. De zachte dikke strengen van een kattenstaart vallen keurig recht naar beneden en sluiten keurig aan bij elkaar en bij de de kozijnen van de deur. Daardoor wordt de complete deuropening volledig afgesloten voor vliegende insecten. Mensen en huisdieren kunnen de strengen opzij schuiven en door de deur lopen. Kattenstaarten zijn daarnaast zeer decoratief en kunnen een aanvulling zijn op je interieur. Ze zijn verkrijgbaar is zeer veel kleuren. Er is altijd wel een kattenstaart te vinden die goed bij jouw woning past.