glansmispel op stam

Als je op zoek bent naar een mooie haagplant om daar uiteindelijk een heg rond je tuin mee te vormen, dan vormt de glansmispel op stam zonder twijfel een interessante optie. Hieronder lees je waarom deze plant, die ook wel Red Robin wordt genoemd, als haagplant bij uitstek geschikt zijn.

Het hele jaar een mooi uitzicht

In de eerste plaats is de glansmispel een wintergroene plant. Dit houdt in dat de plant het hele jaar door het blad behoudt en dat er van kleurverlies tijdens de winter niet of nauwelijks sprake is. Daar komt nog bij dat de glansmispel op stam over een rode top beschikt en daardoor dus extra kleur aanbrengt in je tuin – en dat het hele jaar door.

glansmispel op stam

Goed voor de biodiversiteit

Het aanbrengen van natuurlijke in plaats van kunstmatige elementen in je tuin is uit milieuoogpunt altijd aan te raden. Dit is namelijk goed voor de biodiversiteit, de luchtkwaliteit en het tegengaan van grondverontreiniging. 

Makkelijk in het onderhoud

Om een haag van glansmispels te onderhouden hoef je niet veel arbeid te leveren. Als je deze planten maximaal twee keer per jaar even bij- of terugsnoeit, dan is dat voldoende. Verder hoef je hooguit soms eens wat dode takken te verwijderen.