dakraam kopen

Dakramen heb je tegenwoordig in eindeloos veel soorten en maten. Ze zijn goed betaalbaar, gemakkelijk te installeren en als je wil kun je het ook door een expert laten uitvoeren zodat je er geen omkijken naar hebt. Wil jij een dakraam in je woning? Deze soorten kun je uit kiezen.

thermo pro

Tuimelraam

Het tuimelraam is wellicht de meest voorkomende soort van alle dakramen. Dat heeft een aantal voor de hand liggende verklaringen. Allereerst is het een van de eerste modellen op de markt. Het tuimelraam tuimelt, zoals de term al doet vermoeden. Het raam zit als het ware in het midden van het kozijn bevestigd. Wanneer je het open doet, tuimel je de ruit zodat deze horizontaal aan het kozijn komt te staan. Dit neemt relatief weinig ruimte in beslag en is daarom ideaal voor kleine zolderkamers. 

Het uitzet tuimelvenster

Deze variant lijkt eigenlijk erg op het normale tuimelvenster met een groot verschil. Het raam kantelt namelijk niet op het midden van het kozijn maar zit bovenaan vast. Sommige mensen vinden dit mooier staan dan een raam dat op het midden kantelt. Er is nog een alternatief op deze twee tuimelramen, namelijk het raam met de verhoogde tuimelas. De as zit dan iets hoger maar nog steeds niet helemaal bovenaan.

tuimelraam

Zolderraam

Het klassieke zolderraam zit wel diagonaal in je dak bevestigd maar opent alsnog als een ‘normaal’ raam. Het raam is dus verticaal aan de linkerzijde bevestigd en is vast te zetten met een klem of poot zodat deze niet open- en dicht waait.