vakantie in Drenthe

Tijdens een vakantie in Drenthe is er genoeg te doen en te bekijken, iedereen die aan deze regio denkt komt direct met hunebedden maar er is veel meer dan dat. Zowel voor gezinnen als ouderen is er veel te beleven, je kunt er lekker wandelen en met de bezienswaardigheden zit het ook wel goed. Vooral mensen die van natuur en rust houden zoeken de regio op, het is een perfecte plaats om even helemaal tot rust te komen.

vakantie in Drenthe

Hoofdstad Assen

Ondanks dat de hoofdstad van Drenthe Assen is, ligt deze plaats toch midden in de natuur. Omdat het niet echt een grote stad is, ben je er in een middag wel doorheen gewandeld. In de binnenhaven kun je genieten van een hapje en een drankje, tijdens een vakantie in drenthe mag je de hoofdstad natuurlijk niet overslaan. Vanuit de hoofdstad kun je ook eenvoudig naar andere provincies als Groningen en Friesland. In het Drents Museum kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de regio.

Amsterdam in Meppel

Wanneer je tijdens je vakantie in drenthe de plaats Meppel bezoekt, denk je even dat je in Amsterdam bent belandt. De grachten zijn namelijk hetzelfde genoemd als de grachten die je in Amsterdam vindt. In de binnenstad zie je nog terug, dat er vroeger veel werd gehandeld. Natuurlijk mag je ook de leuke terrasjes en cafe’s niet vergeten die de stad rijk is. Verder kom je in Drenthe veel leuke kleine dorpjes tegen als je de hele regio gaat verkennen.