professionele schoonmaakmiddelen

Op allerlei plaatsen wordt er schoongemaakt met professionele schoonmaakmiddelen. Op kantoor, in de supermarkt en in de sportschool. Als je regelmatig schoonmaakt, is het vaak zo gedaan. Het vuil kan dan niet ophopen of zich stevig vast zetten.

professionele schoonmaakmiddelenLevensbelang

In sommige situaties is schoonmaken van levensbelang. Je merkt het al als je last hebt van huisstofmijt, een weekje niet schoonmaken omdat je het druk hebt is dan geen optie. Op plaatsen zoals ziekenhuizen en tandartsbehandelcentra is het onmogelijk om schoonmaken over te slaan. Schoonmaken is daar van levensbelang. Bacteriën verspreiden zich razendsnel en moeten dan ook bestreden worden. Met het vooruitgaan van de hygiëne in de ziekenhuizen, bejaardencentra en andere zorg gerelateerde instellingen in Nederland, is het aantal sterfgevallen gedaald. Denk maar aan de Middeleeuwen, toen hadden cholera en dergelijke volop de kans om zich te verspreiden.

Reputatie

Naast de levenstaak die schoonmaken is binnen zorgcentra, beschermt de schoonmaak ook de reputatie van een zorgcentra. Een ziekenhuis waar je een bananenschil op de gang ziet liggen of alleen maar vieze toiletten aantreft, daar laat je je niet graag behandelen. Een effectieve schoonmaak met professionele schoonmaakmiddelen moet dan ook één van de hoogste prioriteiten zijn van zorgcentra.