erp

Erp systemen werken met een gedefinieerde, standaard datastructuur. Informatie die door één afdeling is ingevoerd, is onmiddellijk beschikbaar voor geautoriseerde gebruikers in het hele bedrijf. Deze uniforme structuur zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit. Stel bijvoorbeeld dat een lokale voedsel distributieketen meerdere locaties heeft die vaak voorraad en personeel delen. Omdat kwaliteits-, verkoop- en werknemersgegevens van deze sites in het ERP-systeem worden ingevoerd, wordt het opgemaakt om aan te geven van welke locatie het afkomstig is.

erp

Gegevens verzamelen

Realtime gegevens worden vervolgens verweven in bedrijfsprocessen en workflows tussen afdelingen. Leidinggevenden kunnen zien of de ene locatie significant beter presteert in het vermijden van bederf dan een zusterlocatie een paar steden verderop en proberen erachter te komen waarom, terwijl de operaties ervoor kunnen zorgen dat de personeelsbezetting is afgestemd op verkeerspatronen. Finance kan verkopen en huren vergelijken om leidinggevenden te helpen beslissen of ze willen consolideren.

ERP-systemen leveren de meeste waarde wanneer een bedrijf modules heeft voor elke belangrijke bedrijfsfunctie en zorgt voor tijdige, nauwkeurige gegevensinvoer. En hoe meer belanghebbenden toegang hebben, hoe beter.

Wanneer een bedrijf bedrijfssystemen van meerdere leveranciers gebruikt, zijn integraties over het algemeen mogelijk om gegevens automatisch in het ERP te laten stromen. Deze realtime gegevens kunnen vervolgens in het hele ERP-exemplaar worden gebruikt om elk proces of workflow ten goede te komen.