natuurlijke gezichtsverzorging 1

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel cosmetische producten op de markt. Zoveel dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet: tientallen merken voor hetzelfde product die beweren allemaal hetzelfde te doen. Hoe moet je nou een bewuste keuze maken? De prijzenmarge is enorm, je kan eenzelfde potje eczeem creme aanschaffen voor tien, maar ook voor honderd euro. Daarnaast vraag je je misschien af hoe het product tot stand is gekomen. Zijn hierbij dieren aan te pas gekomen of zitten er dierlijke producten in? In deze tekst leg ik uit hoe je een goede keuze kan maken door te kijken naar de prijs en de ingrediënten.

De prijs van de producten

Ten eerste: de prijs. De prijs van cosmeticaproducten loopt enorm uiteen. Er komen steeds meer merken op de markt die producten aanbieden voor een verschillende prijs. De vraag is natuurlijk of een duur product nou echt altijd beter is dan een goedkoop product. Het antwoord op die vraag kan ik heel kort over zijn: nee. De oorzaak van de hogere prijs ligt negen van de tien keer bij de marketing. Dure merken maken veel reclame voor hun producten en betalen soms influencers om hun product te promoten. Hierdoor wordt het product een stuk duurder, maar goedkopere producten bevatten bijna altijd precies dezelfde werkzame stoffen.

Veganistische cosmeticaproducten

In deze tijd is het een steeds belangrijker onderwerp: hoe gaan we om met dieren, en moeten we überhaupt nog dieren gebruiken om te eten. Dit geldt echter niet alleen meer voor voedsel, maar voor steeds meer mensen ook voor cosmetica. Het testen van cosmeticaproducten op dieren is sinds 2013 verboden en dus is de kans klein dat jouw product op een dier is getest, maar de kans is niet nul. Het verbod geldt namelijk niet op ingrediënten die ook in andere producten worden gebruikt, zoals schoonmaakmiddelen. Je kan daarom kiezen voor een vegan gezichtsverzorging als je op zoek bent naar een dagcrème. Dit wordt vaak op de verpakking aangegeven.