Van bataleon tot rome. Er zijn enorm veel snowboard merken met elk een ander uiterlijk en functie. Of je nu voor snowboardschoenen voor kinderen zoekt of een snowboard set kopen wilt, het merk bepaalt vaak wat voor keuze je gaat maken. Heb je een voorkeur merk wat iedereen uit je vriendenkring en familie gebruikt? Of is er een snowboard merk die een specifiek soort board maakt waar jij heel blij van wordt? Alles is mogelijk en ieder merk heeft zo zijn eigen verhaal. Hieronder worden de merken bataleon en rome besproken, erg populair binnen de snowboard wereld.

Het merk bataleon

Je zou het eigenlijk niet verwachten, maar het merk bataleon is bedacht in Nederland door Jorgen Karlson eind jaren ‘90. Hij vond namelijk dat een snowboard niet plat hoeft te zijn. Karlson gaf hier het argument bij dit soort snowboards meer grip geven en dat het een betere kantwissel geeft. Geen enkel ski- of snowboard merk had interesse in dit idee, waardoor Karlson het heft in eigen handen nam en zijn eigen merk startte. Samen met verschillende snowboarders uit Noorwegen testte hij zijn boards uit en groeide uiteindelijk tot een van de grootste merken binnen de snowboard wereld.

Toch liever voor het merk Rome gaan?

Het merk rome komt voort uit de passies voor snowboarden van de oprichters Josh Reid en Paul Maravetz. Half jaren ‘80 waren de twee eigenaren druk bezig met hun favoriete sport. In de volgende tien jaar leerden de twee steeds meer over de zakelijke kant van het snowboarden en werd Rome Snowboards geboren in de Amerikaanse staat Vermont. Reid en Maravetz baseerden hun franchise op het plezier hebben van het snowboarden. Steeds meer merken gingen namelijk meer draaien om winst maken, waar de twee enthousiastelingen het niet mee eens waren. Het doel van rome was om de volledige controle over de sport te hebben.