De meeste palmen hebben tropische of subtropische temperaturen nodig, maar er zijn er enkele die geschikt zijn om buiten te planten in Nederland. De winterharde palm zijn van onschatbare waarde als structurele planten in tropische tuinen en zien er effectief uit wanneer ze worden geplant met bananen, bamboe en Nieuw-Zeelandse vlas.

De winterharde palm kan op elk moment van het jaar worden geplant, maar idealiter moet dit in de lente en de zomer worden gedaan.

Probeer een kuil te graven die een stuk groter is dan de kluit, die voor het planten goed moet worden geweekt, en vervolgens weer opvullen met een goed uitlekkend mengsel.

Water grondig. Dit zal de vestiging van het wortelstelsel ten goede komen. Als je plant tijdens een droge periode, moet je het gat eerst water geven, laten uitlekken, planten, aanvullen en dan opnieuw water geven.

Positie

Een lichte, zonnige plek beschut tegen harde wind is ideaal, vooral voor soorten als Trachycarpus fortunei waarvan de grote waaiervormige bladeren op een onbeschutte locatie kunnen worden beschadigd.

Sommige van de winterharde palm, zoals Trachycarpus fortunei en Chamaedorea-soorten, kunnen ook in een schaduwrijke stand worden gekweekt, hoewel de lagere lichtniveaus ertoe leiden dat de winterharde palm langere bladstelen (bladstelen) krijgt.

Bodem

Een goede drainage is de sleutel tot succes bij de meeste winterharde palmen. Palmen houden er niet van om hun wortels in koude, met water vastgehouden grond te hebben. Om deze reden, en afhankelijk van uw bodemsamenstelling, moet scherp zand en / of gruis of een vezelachtig organisch materiaal zoals gecomposteerd groenafval door de grond worden gemengd, vooral als deze een hoog kleigehalte heeft.

Een lichte, goed doorlatende grond warmt ook sneller op in de lente, wat de groei van de palm ten goede komt.

Het nadeel van open zandgronden is dat ze niet erg goed zijn in het vasthouden van voedingsstoffen, dus het is een goed idee om voer aan te vullen.